23. juli 2024

Favoritopskrift

Just another WordPress site

Leasing af bil VS køb af bil

3 min read

Rigtigt mange mennesker vælger i dag at lease fremfor at eje deres bil – og grundene til dette er ofte overbevisende. Leasing af bil kunne måske også være en god løsning for dig – og især hvis du ikke har noget imod at skifte model med jævne mellemrum, og samtidigt slippe for alt bøvlet forbundet med at eje en bil. Men kan leasing rent faktisk konkurrere med at eje en bil? Læs videre her, hvor vi vil dykke lidt ned i fordelene og ulemperne forbundet med både at eje eller lease din næste bil.

1. Leasing af bil eller køb af bil?

Hvis du nu står overfor at skulle anskaffe dig dit allerførste køretøj, så vil du typisk også være nødt til at overveje om du ønsker at lease eller eje bilen. Når dette så er sagt, så findes der ikke et entydigt svar på dette spørgsmål. Det vil nemlig i høj grad afhænge af din personlige økonomiske situation om den ene eller anden løsning passer bedst til dig. Begge dele har nemlig deres helt klare fordele og ulemper, så det handler derfor om at veje fordelene mod ulemperne og så vælge den løsning der har de færreste bagdele.

2. Hvordan fungerer leasing af bil?

At eje en bil kræver nok ikke den helt store uddybning, men det gør leasing til gengæld. Det er nemlig langt fra alle der er klar over hvordan leasing rent faktisk fungerer. Leasing svarer overordnet set til at leje et køretøj i en tidsbegrænset periode (typisk 12, 24 eller 36 måneder), hvorefter der efter underskrevet leasingaftale betales en fast månedlig ydelse – der naturligvis varierer alt efter hvilken type leasing du vælger. Dog er det bestemt muligt at finde et rigtigt billigt køretøj, når man leaser. Du kunne f.eks. vælge at lease en brugt vogn fra BMC Leasing, der med maks. 3 år på bagen kan ende hjemme i din garage for blot 1000 kroner om måneden. Se udvalget her.

3. Fordele og ulemper ved bilkøb og leasing

En af de store ulemper ved at købe en bil er selvfølgelig, at man ene og alene står for ansvaret (og udgifterne) forbundet med vedligeholdelse, reparationer, forsikring og i sidste ende værditab ved videresalg. Når dette så er sagt, så vil du ved at eje en bil trods alt få nogle penge tilbage når du engang sælger køretøjet – hvilket jo ikke er tilfældet ved leasing af bil. Til gengæld får du en række andre fordele ved at lease fremfor at eje. Du slipper for det første for en masse unødvendige renter og gebyrer forbundet med at optage et billån. Samtidigt vil du heller ikke hæfte for værditab når du leaser, hvilket de fleste nok ikke vil have noget imod. Det er jo netop leasingselskabet der hæfter for værditabet, når du først har afleveret bilen tilbage. Derudover vil du med en leaset bil også have langt større overblik over dine månedlige udgifter til bilen, der jo netop er fastsat i forvejen. Med en leasingaftale i hånden vil der således ikke være nogen alt for ubehagelige overraskelser i vente. Og nå ja, så har du jo som sagt mulighed for at udskifte din leasede bil til en ny og rappere model, hvis det skulle passe dig bedre.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.