18. maj 2024

Favoritopskrift

Just another WordPress site

Service på luft til vand varmepumpe: Derfor er det så vigtigt

3 min read

En varmepumpe kan være en rigtig god investering, hvis du vægter den grønne omstilling højt. For med en varmepumpe får du ikke alene billigere opvarmning af dit hjem. Varmepumper er også væsentlig mere energivenlige end CO2-tunge alternativer som olie- eller gasfyr.

I denne artikel har vi set nærmere på, hvorfor du skal overholde service på din luft til vand varmepumpe, og hvorfor det er så vigtigt.

En luft til vand varmepumpe er god for miljøet, men skal håndteres korrekt

En luft til vand varmepumpe er som hovedregel en rigtig god investering for miljøet. Såfremt alle krav overholdes. Denne type varmepumpe indeholder nemlig et kølemiddel, der – hvis ikke bliver håndteret korrekt – faktisk kan være problematisk for miljøet. Derfor er det uhyre vigtigt, at du holder dit anlæg ajour med en luft til vand varmepumpe service.

Du kan ikke selv smøre ærmerne op og klare eftersynet på din luft til vand varmepumpe. For det kræver en KMO-autorisation at arbejde med de kølemidler, som anlægget indeholder. Derfor skal du vælge en professionel serviceudbyder, der tilbyder luft til vand varmepumpe service. Det er din garanti for, at alt håndteres korrekt og forsvarligt, så du kan være tryg i eget hjem.

Luft til vand varmepumpe service forlænger levetiden på dit anlæg

Rettidig omhu kan være et mantra for mange ting. Ikke mindst varmepumper, der dagligt er på hårdt arbejde. Derfor er det en fordel at få tjekket anlægget med jævne mellemrum, så du ikke risikerer kedelige overraskelser, der kan gøre ondt på økonomien.

Skidt, snavs og spindelvæv kan sagtens samle sig i pumpe og rør på indedelen, hvilket sætter anlægget på endnu hårdere arbejde. Derimod er det gerne blade, kvist og snavs der kan blokere propel og ribbe på varmepumpens yderdel og skabe ravage i systemet. Ravage, der i sidste ende kan forringe levetiden på dit anlæg.

Skulle uheldet være ude, er der ikke andet for end at kontakte en certificeret tekniker hurtigst mulig. Vælg derfor gerne en landsdækkende serviceudbyder, der dækker hele Jylland, Fyn, Sjælland og brofaste øer. På den måde er du sikker på hurtig udrykning ved akutte tilfælde.

Så tit skal du have foretaget luft til vand varmepumpe service

Indeholder din varmepumpe mere end et kilo kølemiddel, er det faktisk lovpligtigt med et årligt eftersyn. Men skulle din luft til vand varmepumpe indeholde mindre end et kilo kølemiddel anbefales det stadig med jævnlige eftersyn. Mindst hvert 2. år, hvis du gerne vil forlænge holdbarheden på dit anlæg.

Sådan holder du selv din luft til vand varmepumpe i god stand

Du behøver ikke sidde på dine hænder, når det gælder om at vedligeholde din varmepumpe. Du kan nemlig sagtens iværksætte en række tiltag, der kan hjælpe på levetiden i sidste ende. Sørg for at holde varmepumpens indedel ren for snavs og støvsug den gerne overfladisk for støv.

Udedelen bør også holdes ren og renses jævnligt for blade, kviste, græs mv. Om vinteren bør du være opmærksom på at holde anlægget fri for sne. Det kan være en fordel at investere i en skjuler til varmepumpens udedel, da den kan mindske risikoen for snavs og beskytte den mod vind og vejr.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.