18. maj 2024

Favoritopskrift

Just another WordPress site

Maling af facade: Hvornår, hvordan og hvorfor?

3 min read

Uanset om du planlægger at sælge din bolig eller blot ønsker at pifte den en op med et nyt lag maling, så er det altid en god idé at prioritere din facade særdeles højt. Der findes nemlig ikke meget, der kan få din bolig til at tage sig bedre ud end en flot nymalet facade. Af denne grund kan du i det følgende blive en smule klogere på alt fra hvornår, hvordan og ikke mindst hvorfor dit næste malerprojekt bør være et facadeprojekt.

1. Hvad er facademaling egentlig?

Som navnet antyder, så er facademaling en type maling, der specifikt er beregnet til at male den udvendige facade på en bygning. Facademaling – der også til tider kaldes for murmaling – er en type maling, der er særligt robust og hårdfør og er derfor i stand til at kunne håndtere det hårde danske klima året rundt – fra sne og slud til regn og direkte solskin. Det er derfor vigtigt at du vælger en facademaling i god kvalitet, så du kan være sikker på at have en flot facade de næste mange år fremover. Køb din facademaling online her.

2. Hvornår er det bedst at male facade

Facademaling er en disciplin, der egner sig bedst til månederne omkring det sene efterår eller først på sommeren. Grunden til dette er, at facademaling giver de bedste resultater i vejr med en beskeden mængde direkte sollys, såvel som en lavere luftfugtighed. For hvis der er tale om for kraftigt sollys, så vil facademalingen ofte ende med at hærde for hurtigt, hvorimod en for høj luftfugtighed naturligvis vil give dig en alt for lang tørretid på facaden. Det anbefales derfor at du rydder plads i kalenderen i slutningen af april eller de allerførste majdage til din facademaling for at få det bedste resultat.

3. Kan alle facader males?

Som udgangspunkt vil mange af de mest almindelige overflader være velegnede til at blive malet med facademaling – herunder beton, puds og mursten. Når dette så er sagt, så er der naturligvis også visse overflader der bestemt ikke egner sig til at blive malet med facademaling. Blandt disse kan nævnes fibercement og træoverflader, hvoraf sidstnævnte i stedet vil være bedre tjent med et par lag træbeskyttelse. Sørg derfor for at tage et nærmere kig på din facade, så du er hundrede procent klar over hvilke materialer der er tale om – og vælg derefter facademaling herefter.

4. Hvordan maler du din facade?

Enhver facademaling bør som udgangspunkt altid begynde med den rette forberedelse. Du skal med andre ord rengøre og forberede overfladen, så den er klar til at blive malet. Sørg derfor for at fjerne eventuelt løst puds med en spartel eller stålbørste efterfulgt af en omgang grundrens og lapning af eventuelle revner med cementfiller. Hvis der derudover er tale om en stærkt absorberende overflade, så anbefales det også at du påfører et par lag støvbinder på overfladen inde du går i gang med selve facademalingen.

5. Hvorfor male facade?

Som du nok kan se, så er der mange gode grunde til at vælge at give dine udendørs vægge lidt facademaling. De vigtigste grunde er dog, at give din boligs udvendige look en fantastisk opgradering og samtidigt beskytte dens overflade imod elementernes rasen hele vejen fra januar til december.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.