18. maj 2024

Favoritopskrift

Just another WordPress site

Hvad er finansiel leasing? Din guide til finansiel leasing

3 min read

Billeasing har de seneste år markeret sig på det danske bilmarked som et seriøst alternativ til det traditionelle bilkøb – og dette er bestemt ikke helt uden grund. For det viser sig nemlig, at du hos de bedste danske forhandlere ikke blot kan få dit nye køretøj til særdeles gode priser, men såmænd også med en langt lavere registreringsafgift – der jo som bekendt er hundedyr. Så hvis du er ny i forhold til billeasing, så bør du bestemt læse videre her. For her vil vi nemlig gå lidt mere i dybden med en af de mest populære former for billeasing – nemlig finansiel leasing.

1. Hvad går finansiel leasing ud på?

Der findes som udgangspunkt to forskellige slags leasingaftaler, hvoraf den ene er operationel leasing og den anden selvfølgelig er finansiel leasing. Sidstnævnte går i store træk ud på, at man betaler et større etableringsgebyr, og derefter forpligter dig til at betale den månedlige ydelse indtil leasingaftalen udløber – typisk efter 12, 24 eller 36 måneder. Efter endt leasingaftale forpligter du dig efterfølgende til at købe køretøjet eller måske blot videresælge det til en anden – der blot skal betale bilens pågældende restværdi, der beregnes ud fra den pris der blev fastsat ved leasingaftalens indgåelse. Du vil med finansiel leasing med andre ord indgå en aftale, der på mange måder kan minde om en klassisk afbetalingsordning. Når dette så er sagt, så vil du med finansiel leasing dog selv være ansvarlig for alle eventuelle ekstraudgifter der måtte opstå, mens du leaser bilen. I modsætning hertil finder man operationel leasing, der er en dyrere løsning i forbindelse med den månedlige ydelse. Til gengæld vil man med operationel leasing ikke stå for alle de mulige ekstraudgifter, der måtte opstå i løbet af leasingaftalen. Værkstedsudgifter, serviceeftersyn, vedligeholdelse og nye dæk vil nemlig være dækket af din operationelle leasingaftale.

2. Derfor bør du vælge finansiel leasing

Der er således en masse der taler for både finansiel såvel som operationel leasing. Når dette så er sagt, så er der jo stadigvæk gode grunde til at finansiel leasing er så populær en løsning, som den rent faktisk er. For med finansiel leasing får du jo både den billigst mulige månedlige ydelse på markedet i dag, samtidigt med en simplere leasingaftale skræddersyet efter dine helt egne betingelser – der oven i købet kulminerer i, at du i sidste ende vil eje det leasede køretøj. En anden klar og tydelig fordel ved finansiel leasing er desuden, at du ikke vil forpligte dig til at skulle overholde et bestemt kilometertal i løbet af aftalen – hvilket faktisk er tilfældet med en operationel leasingaftale. Og sidst men ikke mindst vil du med finansiel leasing også give dig selv langt større frihed til selv at shoppe rundt efter den billigste mekaniker, og ikke være nødt til at acceptere de værksteder, som leasingfirmaet samarbejder med.

Hvis denne lille artikel skulle have pirret din nysgerrighed, så kan du nu læse meget mere om finansiel leasing her. På denne måde vil du jo nemlig være 100% sikker på, at du vælger den helt rette leasingform til netop dit behov.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.