18. maj 2024

Favoritopskrift

Just another WordPress site

Have tips, tricks og idéer: Få en flottere have

3 min read

Kigger du indimellem over hækken hos folk og tænker ”gid jeg havde sådan en have”? Det er faktisk ikke så svært at få en flot have, og det behøver ikke at være hårdt arbejde at holde den, og det kan faktisk også være helt meditativt at gå i haven. Her får du have tips, tricks og idéer, så du kan få den have, du drømmer om.

Gør havearbejdet nemmere for dig selv

Et af de vigtigste have tips er at gøre det let for dig selv at gå i haven. Det kan du for eksempel gøre ved at have planter, der ikke skal have for meget omsorg eller ved at lave bede, der ikke hele tiden skal luges for ukrudt. Et af mange have tips til bede kan være at lave dem med sten, fordi ukrudt ikke så let kan komme op gennem dem. Flere have tips kan være at lave højbede, der gør det nemmere for dig at arbejde i haven, fordi du ikke skal bukke dig ligeså langt ned for at komme til at arbejde med dine planter.

Det kan også være en god idé at luge ud i bedene allerede i foråret, fordi planter som eksempelvis skvalderkål er sværere at komme af med, når du når senere hen på sæsonen. For at have mindst muligt arbejde fordelt over en uge, skal du altså starte tidligt, så du kan få bugt med det værste ukrudt.

Gør haven praktisk eller prydende

Det er ikke nødvendigvis to ting, der går imod hinanden, når du vælger mellem at have en praktisk have eller en prydhave. Men gode have tips inkluderer også dem, der fortæller, at du skal gøre op med dig selv, hvilken slags have du gerne vil have. Du behøver ikke indrette hele din have som køkkenhave, og hvis du gerne vil have pæne blomster, skal du heller ikke nødvendigvis undvære køkkenbede. Men det gør dit arbejde nemmere, hvis du inddeler din have efter funktion, så du kun skal ét sted hen for at passe porrer, purløg og persille eller ikke skader din køkkenhave, når du skal nusse om purpursolhatte og pæoner.

Indret din have, så den pryder og kan bruges

Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad du er til, men nogle af de smukkeste haver er også dem, der er funktionelle. Derfor skal det sidste af disse have tips bruges på at fortælle, at du sagtens kan have en smuk have, der også har flere funktioner. Du kan for eksempel indrette din have i zoner, der kan bruges til forskellige ting, og du kan opdele haven med smukke fliser, duftende buske eller skønne frugttræer. Er du lidt vild i det, og vil du gerne gøre naturen en tjeneste, kan du også oprette zoner med vilde blomster i din have, der kan tiltrække bier og andre insekter. Mange vilde blomster kan også være utroligt smukke, og selvom de typisk betegnes som ”ukrudt”, kan du nyde dem langt hen på sommeren alligevel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.