1 0
Hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hummus

  • Medium

Directions

Share

Hummus

Hummus er den perfekte dyppelse, den er velegnet til hvad som helst. Grønsager, knækbrød, chips, brød & meget mere alt går bare godt sammen med hummus. Vi har derfor valgt at dele vores bedste hummus opskrift med dig, den er super velsmagende & utrolig nem at lave. Følg blot opskriften & du har lavet den bedste hjemmelavet hummus. Sidst men ikke mindst nyd dine snacks som aldrig før til noget lækkert hummus.

Hummus er indbegrebet af hygge & nærvær, det er super hyggeligt at sidde med familie eller venner & snacke til noget hummus. Server humus sammen med snacks som en fin ”vi venter på maden ret” eller gør din hjemmelavet hummus til en del af hovedretten. Der er mange rette hvor hummus ville være helt oplagt at gøre til en del af menuen, dette kunne eksempelvis være pitabrød, fladbrød, derudover kan rugbrød med skinke, tomat & hummus ligeledes varmt anbefales.

Hummus – Den perfekte hummus opskrift

Du har her fået min bedste hummus opskrift, men der findes super mange gode hummus opskrifter på nettet. Jeg har særligt en hummus opskrift som jeg virkelig elsker & gerne vil anbefale dig, du kan lave den som en eventuel variation. Den hummus jeg taler om er lavet af brødrene Price, den er nærmes magisk super lækker & helt oplagt at bruge som dip, men også til salater. Find deres hummus opskrift lige her.

Hjemmelavet hummus

Der findes intet bedre en hjemmelavet hummus, det tager ingen tid at lave & resultatet er virkelig godt. Det er de nemme point man kan scorer her, fordi folk anser det som et stort arbejde at lave hummus & tilføje lidt snacks. En god sommerdag, et glas hvidvin, en skål hjemmelavet hummus & nogle tilhørende appetitlige snacks, der findes ganske enkelt ikke meget bedre.

Hummus uden olie

Denne hummus opskrift kan let laves om til en hummus uden olie, erstat blot mængden af olie med citronsaft & vand halvt, halvt alt efter hvordan du kan lide din hummus. Jeg synes personligt at hummus med olie fungerer bedst men det er også utroligt lækkert uden. Husk på at hvis du bruger en plante baseret olie er det sunde fedtstoffer, så selv om det er 100% fedt er det sundt for dig.

Hummus uden tahin

Ønsker du at lave en hummus uden tahin, er dette bestemt opnåeligt. Du kan vælge blot at undlade at fylde tahin i din hummus uden at erstatte det med andet. Jeg synes dog at du skal erstatte mængden af tahin med eksempelvis sesamfrø, det giver en super god smag til din hummus.

Nem hummus

Vores opskrift ovenover er en super nem hummus opskrift, den er let at følge, der er ikke så mange forskellige ingredienser & sidst men ikke mindst så tager det kun 10 minutter at lave hummus. Det bliver ikke meget nemmere at lave hjemmelavet hummus, du kan naturligvis også købe hummus i supermarkedet men det er nu bare ikke helt det samme.

Hummus holdbarhed

Er der rester af hummus til overs? Gem det endelig, enten i en bøtte i køleskabet her kan det holde sig i 3-4 dage. Du kan også vælge at fryse det ned for at forlænge holdbarheden betragteligt.  

Historien om hummus

Hummus er en klassisk forret & snack som oprindeligt stammer fra Mellemøsten. Hummus er primært bestående af hovedingrediensen kikærter & dertilhørende ingredienser så som olivenolie, tahin, citronsaft, salt & hvidløg. Hummus bruges primært som dip, men er ligeledes glimrende i et flertal af almindelige rette som eksempelvis pitabrød & på fladbrød. Navnet hummus er Arabisk & betyder i alt sin enkelhed kikært. Danskerne har taget rigtig godt imod dippen Mellemøsten, hummus er i dag et almindeligt syn som dip til en række lækre snacks.   

5 Glimrende Tips

1: Husk at skylle & tørre kikærterne godt inden de blendes.
2: Spar tid & køb kikærter til din hummus på dåse.
3: Vælger du at bruge tørret kikærter til din hummus, kan du naturligvis sagtens dette.
4: Synes du at din hummus har for tyk en konsistens, skal du blot tilføje mere væske.
5: Nyd eventuelt din hummus til hjemmebagt knækbrød.

admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pandekager opskrift
previous
Pandekager
Lasagne opskrift
next
Lasagne
Pandekager opskrift
previous
Pandekager
Lasagne opskrift
next
Lasagne

Add Your Comment